Όλοι οι επαγγελματίες!

Βρες αυτό που θες!

ΕΠΙΓΝΩΣΗ

Makets_2021_export_Page_208_Image_0005
Δραστηριότητα:

Κέντρο Παιδαγωγικής Ανάπτυξης &  Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διάγνωση - Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών 

Διάγνωση & Αποκατάσταση Διαταραχών Συμπεριφοράς & Ανάλυση Προσωπικότητας

Οδός: 8ης Μεραρχίας 7, Ριζάρειος Πολιτεία , 1ος όροφος
Πόλη: Ιωάννινα
Τηλέφωνο: 2651071150
Κινητό Τηλ.: 6937086510
Website: www.tomatis.com
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Περιγραφή:

Facebook : Tomatis Ioannina
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Υπό την αιγίδα της εταιρείας TOMATIS DEVELOPPEMENT S.A. (TDSA), η μέθοδος Tomatis® εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο. Η TDSA δραστηριοποιείται στους τομείς της έρευνας, του εξοπλισμού, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής αδειοδότησης.

"Η εταιρεία TOMATIS DEVELOPPEMENT S.A. (TDSA) ιδρύθηκε το 2000 με έδρα το Λουξεμβούργο και είναι η αποκλειστική κάτοχος της τεχνογνωσίας της Μεθόδου Tomatis® καθώς επίσης και διαφόρων άλλων εμπορικών σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώθηκαν από τον Alfred Tomatis. Η εταιρεία ιδρύθηκε υπό τη διοίκηση των Christian Tomatis και Thierry Gaujarengues. Σήμερα, ο Thierry Gaujarengues διευθύνει την επιχείρηση, και το 2009 προσχώρησε και ο Grégoire Tomatis, εγγονός του, Dr. Alfred Tomatis, ο υιός του Christian Tomatis."

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τέσσερις τομείς:

* Έρευνα
* Επαγγελματικός Εξοπλισμός
* Επαγγελματική εκπαίδευση
* Επαγγελματική Άδεια

Η μέθοδος Tomatis® είναι μια φυσική μέθοδος νευροαισθητηριακής διέγερσης. Τα προγράμματα ακρόασης τροποποιούν τη μουσική και τη φωνή σε πραγματικό χρόνο και εκπλήσσοντας τον εγκέφαλο, αναπτύσσουν τις κινητικές, συναισθηματικές και γνωστικές δεξιότητες του ατόμου.

Η μέθοδος Tomatis® αναπτύχθηκε από το Γάλλο Ιατρό και ερευνητή Alfred Tomatis, και βασίζεται σε μια προηγμένη τεχνολογία και στην άριστη κατάρτιση των εκπαιδευμένων επαγγελματιών Tomatis® που την εφαρμόζουν.

Περιοχές εφαρμογής

Το αυτί είναι το πιο ισχυρό αισθητήριο όργανο στο ανθρώπινο σώμα. Πάνω από 80% της διέγερσης που λαμβάνει ο εγκέφαλος μας προέρχεται από το αυτί. Από τη μία πλευρά παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην διέγερση του εγκεφάλου, και από την άλλη έχει θετική επίδραση στην πλαστικότητα του. Αυτό εξηγεί την σημαντική επίδραση που έχει η μέθοδος στα διάφορα πεδία εφαρμογής.

Η μέθοδος Tomatis® είναι ένα συμπληρωματικό μέσο για τις περισσότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Η μέθοδος βοηθά ώστε να επιταχυνθεί η επίδραση μιας θεραπείας καθώς και να πολλαπλασιαστούν τα αποτελέσματά της και έτσι να μειωθεί σημαντικά η διάρκεια ενός παραδοσιακού θεραπευτικού προγράμματος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία (παιδιά, ενήλικες ή ηλικιωμένους) και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των περισσότερων δυσκολιών και διαταραχών

* Προσοχή
* Μάθηση
* Ομιλία και γλώσσα
* Διαχείριση των συναισθημάτων
* Κινητικές δεξιότητες και συντονισμός
* Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού
* Μουσικότητα και ξένες γλώσσες

Η Τεχνολογία

Η μέθοδος Tomatis® είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα ακρόασης, το οποίο λειτουργεί μέσω των συσκευών TalksUp®, TAP ή Solisten® εξοπλισμένες με πρωτοποριακή τεχνολογία. Οι καινοτόμες αυτές συσκευές επεξεργάζονται άμεσα τη φωνή και τη μουσική, αναπαράγοντας πιστά το "φαινόμενο Tomatis®".

Το ηλεκτρονικό Gating® που αναπτύχθηκε από τον Alfred Tomatis, ακολουθεί την ολοένα συνεχιζόμενη ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχοντας ως αποτέλεσμα την βέλτιστη απόδοση. Το TalksUp® ενσωματώνει όλες τις παραμέτρους της μεθόδου Tomatis®. Είναι το πιο προηγμένο και δυναμικό εργαλείο στη διάθεση των επαγγελματιών Tomatis®.

* Το Ηλεκτρονικό Gating
* Αέρινη και Οστέινη Αγωγιμότητα
* Η Μουσική και η Φωνή
* Ακουστική Πλευρίωση
* Η φωνή της μητέρας

Οφέλη

Η μέθοδος Tomatis® έχει αναγνωριστεί από περισσότερες από 80 ερευνητικές εργασίες, καθώς και από κλινικές και επιστημονικές μελέτες. Συνεχίζει να εκπλήσσει και να παρακινεί τους ερευνητές να κάνουν περισσότερα. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια, τα πεδία εφαρμογής είναι πολλά, τα προφίλ ποικίλουν και οι απαιτήσεις του πρωτοκόλλου είναι πολύ περίπλοκες, αλλά όσοι αψήφησαν τις δυσκολίες αυτές είχαν εντυπωσιακά και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Επιστημονική προσέγγιση

Η διαταραχή της ακρόασης έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του ακουστικού συστήματος. Όμως, επειδή το αυτί είναι το πιο ισχυρό αισθητήριο όργανο η διαταραχή αυτή μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην προσωπική σας ανάπτυξη και ευημερία. Η μέθοδος Tomatis® επιδρώντας στη πρόσληψη και στην ενσωμάτωση του ήχου διεγείρει τον εγκέφαλο αποτελεσματικά και ελαχιστοποιεί τις δυσλειτουργίες της ακρόασης.

Η μέθοδος Tomatis® έχοντας συγκεράσει τα πορίσματα της ψυχολογίας, της ανατομίας, της φυσιολογίας εφαρμόζεται με βάση τις νεότερες καινοτόμες ανακαλύψεις της νευροεπιστήμης και της γνωστικής επιστήμης.

* Προσοχή
* Βοηθώντας τον εγκέφαλο να ανιχνεύσει και να αναπτύξει μηχανισμούς αλλαγής
* Δυναμισμός
* Διέγερση του αυτιού για την ενεργοποίηση του εγκεφαλικού φλοιού
* Γλώσσα
* Ενεργοποίηση και Ακουστική Ανάδραση
* Κινητικές δεξιότητες και ισορροπία
* Βελτιστοποίηση του δυναμικού του αιθουσαίου συστήματος

Συνεδρίες

Η Μέθοδος Tomatis® είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην ακρόαση και την ομιλία. Όπως κάθε εκπαιδευτική μέθοδος , εφαρμόζεται με συνεχή και επαναλαμβανόμενο τρόπο και ακολουθείται από περιόδους παύσης για σωστή ενσωμάτωση. Κάθε πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο και καθορίζεται από έναν πιστοποιημένο επαγγελματία της Tomatis®, μετά από μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση ακρόασης. Πολλές φορές οι ακουστικές συνεδρίες μπορούν να διεξαχθούν στο σπίτι.

* Προκαταρτική Συνέντευξη
* Ακουστικές Συνεδρίες ( Παθητική Φάση)
* Ακουστικές Συνεδρίες 
* Τελική Αξιολόγηση 

Χάρτης:
Εμφανίσεις: 2726
 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα