Όλοι οι επαγγελματίες!

Βρες αυτό που θες!

ΚΩΣΤΑ Ε. ΜΑΡΘΑ

 ΚΩΣΤΑ
Δραστηριότητα:

Διαιτολόγος - Γυμνάστρια - Γελωτοθεραπεία - Yoga

Οδός: Κοραή 4
Πόλη: Ιωάννινα
Τηλέφωνο: 2651064416
Κινητό Τηλ.: 6978775704
Περιγραφή:

Σήμερα λόγω της παραπληροφόρησης και της πλύσης εγκεφάλου που μας γίνεται από τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα διατροφικών βιομηχανιών, καταναλώνουμε άχρηστες, επεξεργασμένες τροφές, πολλά ζωϊκά κεκορεσμένα λίπη και άφθονα χημικά (αντιβιοτικά, ορμόνες, συντηρητικά, χρωστικές κτλ) με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση και ένα σωρό ασθένειες.
"δίαιτα" = τρόπος ζωής "διαιτώμαι" = διαβιώνω
Με τη σωστή διατροφή (λαμβάνοντας υπόψη χαρακτηριστικά όπως ηλικία, φύλο, φυσική δραστηριότητα, άγχος, ψυχολογική ένταση, ενδεχόμενη ύπαρξη ειδικών και παθολογικών καταστάσεων) μπορούμε να αλλάξουμε σωματικά και ψυχικά έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε πιο λειτουργικοί και αποδοτικοί στις προκλήσεις του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας.
Η σωστή διατροφή αποτελεί ένα φυσικό και ισχυρό θεραπευτικό μέσο. Μη ξεχνάτε ότι ο Ιπποκράτης έλεγε ότι ...
...η τροφή είναι το φάρμακό σου, το φάρμακό σου είναι η τροφή σου...

Aσκήσεις Mακροζωίας

Aσκήσεις αντιστρές, 5 θιβετιανές ασκήσεις, yoga, τεχνικές αναπνοών
Η συστηματική και σωστή εκτέλεση των ασκήσεων αυτών ανακουφίζει από τη μυϊκή ένταση και το νευρικό στρές, βελτιώνει την αναπνοή και κατά συνέπεια και το μεταβολισμό, κάνει ιδιαίτερα ευλίγιστη τη σπονδυλική στήλη, βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους, διεγείρει και εξισορροπεί όλα τα σύστήματα όπως το ορμονικό, καρδιαγγειακό, αναπνευστικό, πεπτικό κτλ με αποτέλεσμα να αποτοξινώνει το σώμα και να οδηγεί σε βαθιά χαλάρωση και ευεξία.
Συνδιάζουμε τεχνικές αναπνοής που οξυγονώνουν τα κύτταρα, καθαρίζοντάς τα από άχρηστες ουσίες, βελτιώνουν την άμυνα του οργανισμού, αυξάνουν την ζωτικότητα, με αποτέλεσμα τον έλεγχο του άγχους και την επίτευξη ηρεμίας και συγκέντρωσης.
Το οξυγόνο είναι η τροφή των κυττάρων μας, χωρίς αυτό δε ζούμε για αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να αναπνέουμε σωστά.

Υoga για Εγκύους

Αντιμετωπίζει τους πόνους και άλλες πιθανές ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης (ναυτία, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, κράμπες, αϋπνίες κλπ), δυναμώνει τη μήτρα, τη λεκάνη και την πλάτη, που βοηθούν την διαδικασία τοκετού αλλά και την περίοδο μετά τον τοκετό. Βοηθά την έγκυο να αναπτύξει περισσότερο την αίσθηση εσωτερικού ελέγχου, δύναμης και αυτοπεποίθησης.
Οι μητέρες συνήθως νιώθουν γαλήνη και ηρεμία κατά τη διάρκεια του μαθήματος και μετά από αυτό, κατάσταση η οποία μεταφέρεται στο έμβρυο και επηρεάζει θετικά τη σχέση μαμάς-μωρού.

Γελωτοθεραπεία

Το γέλιο είναι ένα δυνατο θεραπευτικό εργαλείο: φυσικό αντίδοτο ενάντια στο άγχος και την κατάθλιψη αφού μειώνει τις ορμόνες που σχετίζονται με το άγχος, τονώνει και ενισχύει το αναοσοποιητικό, συμβάλει στην καλή λειτουργία του γαστροπεπτικού, αποτοξινώνει τα όργανα και το σώμα, παρέχει εξαιρετική καρδιοσωματική άσκηση: 1 λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 10 λεπτά κωπηλασίας ή 15 λεπτά τρέξιμο!! Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, τονώνει την αναπνευστική λειτουργία, απελευθερώνει ενδορφίνες (φυσικό αναλγητικό, ενεργοποιούν και τονώνουν την αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και αυτοανάπτυξη) κτλ
Η "yoga γέλιου" είναι μια διασκεδαστική μορφή άσκησης και στηρίζεται στο επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι είτε γελάμε αυθόρμητα είτε προσποιητά τα παραπάνω οφέλη είναι τα ίδα.
Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε καλή διάθεση ή λόγο για να γελάσουμε, γελάμε σαν άσκηση, προσποιητά στην αρχή. αλλά επειδή διατηρούμε οπτική επαφή με τα υπόλοιμα μέλη της ομάδας, το γέλιο γίνεται αυθόρμητο και μεταδοτικό!
κάθε Δευτέρα 8 με 8,30
1ο club γέλιου Ιωαννίνων
δωρεάν

Λίγα λόγια για μένα:
...ποια είναι η Μάρθα Κώστα...

...γεννήθηκα στα Γιάννενα στις 14 Φεβρουαρίου του 1972...

...λόγω της δουλειάς του πατέρα μου (ναυτικός) είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω ανα τον κόσμο από πολύ μικρή και να έρθω σε επαφή με διαφορετικούς λαούς, τόπους, κουλτούρες, έθιμα, μυρωδιές, γεύσεις ... από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τη σχέση τροφή - άνθρωπος

Τελείωσα το 1ο λύκειο Ιωαννίνων το 1989 και έφυγα να σπουδάσω στην Ιταλία. Το 1993 αποφοίτησα από την Γυμναστική Ακαδημία (ISEF: Instituto Superiore di Educazione Fisica) στη Perugia της Ιταλίας. Αφού έκανα πραγματικότητα το πρώτο μου όνειρο να γίνω γυμνάστρια, ένιωθα ότι πρέπει να μάθω περισσότερα για τη τροφή. Το “καύσιμο” που μας δίνει ενέργεια να κινηθούμε στην ημέρα μας

Το 1997 αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο της Διαιτολογίας στη Perugia (Dietologia e Dietetica Applicata, Universita degli studi di Perugia)Παράλληλα με τις σπουδές από το 1991 έως το 1997 εργάστηκα στα γυμναστήρια Perfect Body και Sport's Connection στη Perugia διδάσκοντας αεροβική, step, hip hop, spinning κα, ενώ συγρόνως παρακολουθούσα διάφορα σεμινάρια διατροφής και fitness. Τελειώνοντας τη διαιτολογία έφυγα για αμερική. Για 1 χρόνο (1997-98) συμμετείχα σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικής έρευνας, πάνω στη διατροφή των παιδιών σαν προσκεκλιμένη επισκέπτης, βοηθός ερευνήτρια, στο CNRC (Children's Nutrition Research Center) Baylor College of Medicine, Houston Texas, USA. Σε αυτό το διάστημα πήρα επίσης τα διπλώματα AFAA (Aerobics and Fitness Association of America) και ACE (American Council on Exercise). Είμαι μέλος του IDEA (Health and Fitness Association) από το 1995

Το Νοέμβρη του 1998 άνοιξα το διαιτολογικό μου γραφείο στη Μουλαϊμίδου 5. Από τότε έχω παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια στο χώρο του fitness και της διατροφής (μακροβιοτική, ορθομοριακή, ωμοφαγία, αγιουρβέδικη διατροφή, κινέζικη διαιτοθεραπεία, αλκαλική δίαιτα κτλ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχω συμμετάσχει ως ομιλίτρια σε ημερίδες, συνέδρια, εκδηλώσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με θέμα τη διατροφή. Το ενδιαφέρον μου για τον ασιατικό τρόπο σκέψης με έκανε να ταξιδέψω αρκετές φορές Ταυλάνδη όπου παρακολουθησα σεμινάρια yoga, tai chi, ayurveda. Το Δεκέμβριο του 2006 έμεινα πάνω από 1 μήνα στο Nepal (Kathmandu και Pokhara) για yoga, εκπαιδεύτηκα στο su jok και το 2ο βαθμό του reiki. Παρακολούθησα επίσης μαθήματα αγιουρβέδας

Το 2008 εκπαιδεύτηκα ως συντονίστρια στη yoga του γέλιου του Dr. Kataria. To Νοέμβρη – Δεκέμβρη του 2008 ταξίδεψα στη Κίνα όπου παρακολούθησα μαθήματα κινέζικης διαιτοθεραπείας και tai chi στο πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (Hubei University of TCM, Traditional Chinese Medicine) στη πόλη Wuhan της επαρχίας Hubei. Έπειτα ταξίδεψα στα ιερά βουνά της Κίνας Wudangshan όπου έμεινα σε μια σχολή Kung fu, και εκπαιδεύτηκα στο qi gong. Το πάσχα του 2010 έμεινα 2 εβδομάδες στην Ινδία (Bombay και Goa) για yoga και αγιουρβέδικη διατροφή. Το 2010 μετακόμισα το γραφείο μου στη Χαρ.Τρικούπη 24 σε μεγαλύτερο χώρο θέλοντας μαζί με τη διαιτοθεραπεία να μοιραστώ μαζί σας τη γνώση που μάζεψα όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζω να μαζεύω. Στο χώρο αυτό κάνουμε ασκήσεις μακροζωίας: yoga, ασκήσεις αντιστρές (yin yoga), γελωτοθεραπεία (yoga γέλιου), yoga για εγκύους, ασκήσεις αναπνοών

Το 2010 ξεκίνησε το 1ο Club γέλιου Ιωαννίνων και συνεχίζει κάθε δευτέρα βράδυ 8 με 8,40 δωρεάν. το 2012 έμεινα πανω από ένα μήνα στο μαγικό Rishikesh στην Ινδία για yoga, και στο Νέο Δελχί για yoga εγκύων. Από το 2013 βρίσκομαι στο καινούργιο μεγαλύτερο χώρο στην κοραή 4

....πιστεύω ακραδαντα ότι η τροφή είναι το φάρμακό μας και φυσικά η κίνηση και το γέλιο δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινότητά μας.

...ψαχτείτε γιατί πολλά πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν....

Σήμερα καταναλώνουμε άχρηστες, επεξεργασμένες τροφές, πολλά ζωικά κορεσμένα λίπη και άφθονα χημικά (αντιβιοτικά, ορμόνες, συντηρητικά, χρωστικά, Ε, κτλ ...καθαρά και μόνο για να κερδίζουν οι βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων) με αποτέλεσμα ένα σωρό ασθένειες και ο καρκίνος που "θερίζει". Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτο μας φαίνεται φυσιολογικό πλέον, είναι φυσιολογικό να είμαστε άρρωστοι!!

Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε όχι μόνο βιολογικά αλλά και ψυχικά την ανθρώπινη ύπαρξη, έτσι ώστε να γίνει πιο λειτουργική και αποδοτική στις προκλήσεις της καθημερινότητας! Πιστεύω στην αφάρμακη ιατρική και είμαι χορτοφάγος από τα 30 μου.... σήμερα η βασική αιτία των ασθενειών είναι η χρόνια τοξίνωση. Τις τοξίνες ο άνθρωπος τις παίρνει από έξω, αλλά τις δημιουργεί και ο ίδιος στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής τοξινών που είναι το έντερό του. Από έξω τις παίρνει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μέσω αυτών που τρώει, πίνει και αναπνέει, στο σώμα, το νου και το αίσθημα.
Δηλαδή τρώμε, πίνουμε και αναπνέουμε φαγητά, ποτά, θυμούς, ενοχές, κα. Καταλήγουμε στην εξασθένηση της άμυνάς μας.
Τη συνέχεια θα τη δει ο καθένας μας ξεχωριστά στον εαυτό του με έναν μοναδικό συνδυασμό συμπτωμάτων και προβλημάτων.

Αξίζει να θυμόμαστε ότι
«διαιτώμαι» σημαίνει διαβιώνω και «δίαιτα» σημαίνει τρόπος ζωής. Υπάρχει λοιπόν ένας χαρούμενος και μοναδικός για τον καθένα μας τρόπος ζωής που οδηγεί στην αποτοξίνωση σώματος, νου και αισθήματος. Η διατροφή επηρεάζει το νου όσο και το σώμα, και με έναν περίπλοκο τρόπο συνδέεται με την ψυχή. Η διατροφή εξισορροπεί και τη χημεία του σώματος. Σε συνδυασμό με τη σωστή άσκηση (θυμηθείτε …δεν θέλει κόπο ..θέλει τρόπο!!) δίνουμε επιπλέον βοήθεια στον οργανισμό να αυτοθεραπευτεί.

«φύσις νόσων ιατρός»
Ιπποκράτης

Χάρτης:
Εμφανίσεις: 2654
 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα