Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

arsakeio2

ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιδιωτικά Σχολεία Εκπαιδευτήρια 

Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο

Λογγάδες,Ιωάννινα
Περιγραφή

Το νέο σχολικό συγκρότημα τού Αρσακείου Ιωαννίνων κατασκευάστηκε σε οικόπεδο έκτασης 30 στρεμμάτων, σε κατάφυτη περιοχή κοντά στην περιοχή Λογγάδες, με μοναδική θέα στη λίμνη των Ιωαννίνων.

 

Σε πλήρη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει αυτόνομα κτήρια για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο – Λύκειο), ιδιαίτερο κτήριο με Βιβλιοθήκη, Θέατρο και γραφεία Διοίκησης, καθώς επίσης και κλειστό Γυμναστήριο. Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κτήριο, εμβαδού περίπου 4.800μ2, συμπεριλαμβανομένων των κύριων και των βοηθητικών χώρων. Κατασκευασμένο με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς εκπαιδευτικές προδιαγραφές περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες ξένων γλωσσών, αίθουσες καλλιτεχνικών και μουσικής, εργαστήρια φυσικής, χημείας και πληροφορικής, κλειστό χώρο γυμναστικής – χορού, χώρο πολλαπλών χρήσεων καθώς και κύριους και βοηθητικούς χώρους που υποστηρίζουν τη λειτουργία τού Σχολείου.

 

Το κτήριο δεσπόζει στην περιοχή εντυπωσιάζοντας με την αισθητική του, όχι μόνο με την ποικιλία των μορφών αλλά και με την επιλογή των υλικών κατασκευής, ενώ συγχρόνως εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον. Ο ειδικός σχεδιασμός των χώρων, τα μεγάλα ανοίγματα, οι ευρύχωρες αίθουσες, το αίθριο με τις κερκίδες για τις υπαίθριες εκδηλώσεις καθώς και ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων φυσικής, χημείας, βιολογίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών δηλώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για την υλοποίηση τής διδακτικής διαδικασίας με τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις τής παιδαγωγικής.

 

Ο περιβάλλων χώρος, στον οποίο προβλέπεται να υπάρχουν υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι επικοινωνίας των μαθητών, κήποι και χώροι ψυχαγωγίας, έχει σχεδιασθεί και αυτός με τέτοιον τρόπο, ώστε να καλλιεργεί την αισθητική, να εμπνέει τον σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, να εξοικειώνει τους μαθητές με τα φυτά και τα δέντρα τής ελληνικής χλωρίδας και να προσφέρει ερεθίσματα για μάθηση.

 

Τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων διαθέτουν τους εξής αθλητικούς χώρους:

 - Κλειστό Γυμναστήριο με διαγράμμιση για καλαθοσφαίριση και πετοσφαίριση

- Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5 x 5

 - Ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης

 Όλοι οι αθλητικοί χώροι χρησιμοποιούνται καθημερινά για τις ανάγκες τού ωρολογίου προγράμματος Φυσικής Αγωγής των σχολείων καθώς και για τους απογευματινούς ομίλους αθλητικών δραστηριοτήτων.

Εμφανίσεις
5735
Φωτογραφίες
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Χάρτης
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα8:10 π.μ. - 2:50 μ.μ
Τρίτη8:10 π.μ. - 2:50 μ.μ
Τετάρτη8:10 π.μ. - 2:50 μ.μ
Πέμπτη8:10 π.μ. - 2:50 μ.μ
Παρασκευή8:10 π.μ. - 2:50 μ.μ
ΣάββατοΚΛΕΙΣΤΑ
ΚυριακήΚΛΕΙΣΤΑ