Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Ξεκινούν τα σχολικά γεύματα σε Δημοτικά των Ιωαννίνων

Με την επιστροφή των μαθητών στα σχολικά θρανία αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων που περιλαμβάνει δημοτικά σχολεία της περιοχής και είχε εξαγγελθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Η έναρξη καθυστέρησε λόγω της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

είκοσι δημοτικά σχολεία στα Γιάννινα κι άλλα 26 στην Άρτα, όπου ήδη μπήκε σε εφαρμογή και στην Θεσπρωτία.

Οι στόχοι του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, ώστε να επιτευχθούν:

  • η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και
  • η βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται έως τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους. Τα γεύματα θα είναι πλήρη, θα στηρίζονται κατά βάση στην μεσογειακή κουζίνα και θα δίνονται ζεστά στα παιδιά καθώς την προμήθεια θα κάνει catering.

Τα Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι:

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων :1ο Ειδικό Ιωαννίνων, 2ο Ειδικό, 4ο Ειδικό, 3ο Ιωαννίνων, 4ο Ιωαννίνων, 6ο Ιωαννίνων, 9ο Διαπολιτισμικό, 10ο Ιωαννίνων, 13ο Ιωαννίνων, 24ο Ιωαννίνων, Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων, 2ο Ανατολής, Ασβεστοχωρίου, Δροσοχωρίου, Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, 1ο Μαρμάρων, Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, 1ο Περάματος.

Στην Π.Ε. Άρτας: 1ο Ειδικό Άρτας, 3ο Άρτας, 5ο Άρτας, Ελεούσας Άρτας, 9ο Άρτας, 6ο Άρτας, 4ο Άρτας, Αγίων Αναργύρων, Καμπής, Καλαμιάς, Χαλκιάδων, Αμμοτόπου, Κορφοβουνίου, Ραχης, Γαβριας, Καλοβάτου, Αγίου Σπυρίδωνα, Ανέζας, Κωστακιών.

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας: 2ο Ηγουμενίτσας, 3ο Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Ν. Σελεύκειας, Παραποτάμου, Ξηρολόφου Δήμου Σουλίου, Ειδικό Ηγουμενίτσας.

Το μενού είναι εβδομαδιαίο και προσαρμόζεται ανάλογα με τις εποχές (χειμώνας- άνοιξη) ενώ καθημερινά τα γεύματα θα συνοδεύονται και από σαλάτα.

Πηγή:epiruspost.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα