Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Κι εγένετο… διεθνές το αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Και εγένετο διεθνές.. Ο λόγος για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων το οποίο περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα των διεθνών αερολιμένων. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται άλλα 25 αεροδρόμια της Ελλάδας, βάσει της έγκρισης και της πιστοποίησης που λαμβάνουν από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας.

 Συγκεκριμένα,

η κατάταξη αυτή η οποία είναι σε ισχύ πριν από το 2012 και έχει δημοσιευτεί στο Εγχειρίδιο Αεροναυτικών Πληροφοριών (AIP), προβλέπει τη δυνατότητα του αεροδρομίου να δέχεται πιστοποιημένα επιβατικές και ιδιωτικές πτήσεις από το εξωτερικό, καθώς ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, τελωνιακών ελέγχων και υπηρεσίας αεροναυτιλίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως από τα υπόλοιπα 25 Διεθνή Αεροδρόμια, 15 ανήκουν σε ιδιωτικό καθεστώς (AIA, Fraport), 4 αποτελούν Κρατικούς Αερολιμένες νησιών, τρία αποτελούν παράλληλα Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ τα υπόλοιπα  (Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο) είναι αμιγώς πολιτικής χρήσης, υπό κρατική λειτουργία.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ακόμη λιθαράκι στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του αεροδρομίου στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Πηγή:epiruspost.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα