Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Πτώση των βάσεων δείχνουν τα στοιχεία

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τις συνέργειες μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό τους.

Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου,

με τις πρώτες εκτιμήσεις που απορρέουν από τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων να κάνουν λόγο για πτώση των βάσεων στις περισσότερες σχολές, κυρίως των Ιατρικών, των Πολυτεχνικών και γενικά των Θετικών / Τεχνολογικών Επιστημών. Στον αντίποδα, μικρή άνοδος αναμένεται στις Οικονομικές Σχολές και Σχολές Πληροφορικής, κυρίως στα κεντρικά Τμήματα, ενώ οριακές θα είναι αυξομειώσεις στις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους έως τις 16 Ιουλίου, με την ημερομηνία να είναι καταληκτική.

1ο πεδίο
Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών επιστημών

Στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής σημειώνοντας οριακές αυξομειώσεις. Οι υποψήφιοι είχαν καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις στα Αρχαία και κυρίως τα Λατινικά, ενώ σημαντικά χαμηλότερες ήταν οι επιδόσεις τους στο μάθημα της Ιστορίας (8,75% έγραψε πάνω από 18 σε σχέση με 12,34% πέρυσι), ενώ οριακά χαμηλότερες ήταν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι επιδόσεις σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των εισακτέων θα οδηγήσουν σε οριακές αυξομειώσεις, με μικρή ενδεχομένως άνοδο κυρίως στα χαμηλόβαθμα τμήματα.

2ο πεδίο
Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

«Κλειδί» για την πτώση των βάσεων αποδεικνύεται φέτος το μάθημα της Φυσικής καθώς οι βαθμολογίες των υποψηφίων ήταν ιδιαίτερα χαμηλές (το 39,7% έγραψε κάτω από τη βάση σε σχέση με 27,9% πέρυσι). Στα Μαθηματικά οι βαθμολογικές επιδόσεις δεν έχουν πάντως σημαντικές διαφορές σε σχέση με πέρυσι. Οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν προς τα κάτω και με δεδομένο ότι οι θέσεις είναι περισσότερες από τους υποψηφίους αναμένονται χαμηλές βάσεις εισαγωγής κυρίως στα περιφερειακά ΤΕΙ.

3ο πεδίο
Επιστήμες Υγείας και Ζωής

Μετά από πολλά χρόνια αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές της Ιατρικής, με το δεδομένο ότι φέτος οι άριστοι ήταν λιγότεροι στα μαθήματα της Βιολογίας, της Χημείας και της Φυσικής. Ειδικά στα περιφερειακά Τμήματα η πτώση των βάσεων μπορεί να φτάσει έως και τα 300 μόρια. Στα Ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η πτώση αναμένεται ωστόσο μικρότερη καθώς δεν φαίνεται να σπάει το όριο των 19.000 μορίων.

4ο πεδίο
Οικονομίας και Πληροφορικής

Εικόνα σταθερότητας με οριακές τάσεις ανόδου αναμένεται να καταγραφεί κυρίως στα κεντρικά Τμήματα. Η αύξηση των άριστων επιδόσεων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες επιδόσεις που καταγράφηκαν στα μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, θα οδηγήσει σε οριακές αυξομειώσεις.

Παιδαγωγικά

Εκτίναξη των βάσεων αναμένεται στις Παιδαγωγικές Σχολές, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν έτσι κι αλλιώς υψηλή ζήτηση παρά τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Ειδικότερα φέτος η άνοδος αναμένεται να υπερβεί έως και τα 2.000 μόρια στα περιφερειακά Τμήματα, μιας και οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να στοχεύσουν στα Παιδαγωγικά χωρίς την εξέταση επιπρόσθετου μαθήματος.

Πηγή:epiruspost.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα