Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Η θερινή ώρα θα γίνει… μόνιμη!

Την κατάργηση της εποχικής αλλαγής ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από μια δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι, στην οποία συμμετείχε αριθμός ρεκόρ εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών.

Κάθε κράτος-μέλος θα είναι ελεύθερο να επιλέξει σε ποια ζώνη ώρας επιθυμεί να παραμείνει, ενώ η διαδικασία μπορεί να...

κρατήσει μέχρι και δύο χρόνια, αφού η οποιαδήποτε αλλαγή, θα πρέπει να εγκριθεί από κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά.

Σχεδόν 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πήραν μέρος στη διαδικτυακή διαβούλευση, που διεξήχθη μεταξύ 4 Ιουλίου και 16 Αυγούστου. Σε αυτή, πάνω από το 80% τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της αλλαγής της ώρας.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Εκατομμύρια άνθρωποι απάντησαν και είναι της άποψης ότι στο μέλλον θα πρέπει να είναι κανόνας μόνιμα η θερινή ώρα και θα το πραγματοποιήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε:

«Όταν ρωτάμε τους πολίτες την άποψή τους για ένα θέμα είναι σωστό στη συνέχεια να κάνουμε αυτό που επιθυμούν».

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, στη συνέχεια, η Επιτροπή δεν θα προτείνει να παραμείνει σε ισχύ η θερινή ώρα, αλλά μόνο να καταργηθούν οι δύο αλλαγές ώρας που γίνονται κάθε χρόνο.

Τα κράτη μέλη θα είναι ελεύθερα να παραμείνουν είτε στη θερινή ώρα είτε στη χειμερινή ώρα, αφού αυτό έγκειται στις αρμοδιότητές τους, συνέχισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πάντως ότι περιμένει πως οι συζητήσεις των πρωτευουσών για το ζήτημα αυτό θα οδηγήσουν σε ενιαία θέση.

Πηγή:epiruspost.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα