Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη χώρα μας επηρεάζοντας μέχρι στιγμής κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με θυελλώδεις ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Στην περιοχή μας, αν εξαιρέσει κανείς τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα το πρωί στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές,

όπου κυμάνθηκαν μεταξύ 5 και 8 βαθμών και 9 με 12, αντίστοιχα, καθώς και τους κατά διαστήματα ισχυρούς ανέμους στις παράκτιες περιοχές, η κατάσταση είναι ακόμα αρκετά καλή.

Οι ισχυρότεροι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν σε περιοχές των νομών Άρτας και Πρέβεζας όπου έφτασαν τα 5 μποφόρ με ριπές έως και τα 6 μποφόρ, ενώ ισχυροί άνεμοι έπληξαν και τη Λευκάδα με τα ανεμόμετρα να καταγράφουν 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Όσον άφορα την εξέλιξη του καιρού, ακόμα τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει για την περιοχή μας, καθώς η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας αυτή τη φορά είναι αρκετά δύσκολη. Οι ενισχυμένοι ανατολικοί άνεμοι πολύ πιθανόν να κρατήσουν έως και την Παρασκευή, ενώ αυξημένη θα είναι και η συννεφιά στην περιοχή μας, με τη πιθανότητα για τοπικές βροχές να είναι  μικρή και να περιορίζεται κυρίως στα νότια τμήματα της περιφέρειας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από το Σαββατοκύριακο.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου

Πηγή:epirusmeteo.gr