Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Με άστατο αλλά ζεστό καιρό η Μεγάλη Εβδομάδα- Πτώση της θερμοκρασίας από το Μ. Σάββατο

Με τον υδράργυρο σε άνοδο, δίχως όμως να λείπουν οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχές θα διανύσουμε το μεγαλύτερο μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ήπειρο. Από το Μεγάλο Σάββατο, με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε πτώση της θερμοκρασίας, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ενδέχεται τοπικές βροχές να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες.
Αναλυτικά:
Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου με μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο του Λαζάρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς στις πεδινές περιοχές, από 10 έως 21 στα παράκτια τμήματα, από 2 έως 20 στα ημιορεινά και από 2 έως 14 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά έως 2 με 3 μποφόρ.
 
Την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Δευτέρα θα επικρατούν αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, με πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Ηπείρου. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, με εξαίρεση στις περιοχές όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς  με μικρή ενίσχυση.
 
Από τη Μεγάλη Τρίτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της περιφέρειας κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο φτάνοντας ακόμα και τους 26 με 27 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου. Οι  νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 3 με 4 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές τα 5 με 6 μποφόρ.
 
Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία από το Μεγάλο Σάββατο ο υδράργυρος στην Ήπειρο θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. 
Όσον αφορά τα φαινόμενα, φαίνεται ότι θα επικρατούν νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν βροχοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της περιφέρειας κυρίως την Κυριακή του Πάσχα μετά το μεσημέρι.
Πηγή:epirusmeteo.gr
 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα