Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ...

«Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ημέρες για να ξεκινήσει τις επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά η Ν.Δ.», τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις...
ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και κατηγορεί τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη ότι με τις δηλώσεις του στα κανάλια «προετοιμάζει το έδαφος για το ξεπούλημα των φιλέτων της ΔΕΗ».

Υπογραμμίζει ότι οι προωθούμενες αυξήσεις θα ακυρώσουν τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από το...

13% στο 6%, που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και έχει αναδρομική ισχύ από τον Μάιο, για την οποία σημειώνει πως «μειώνει αισθητά τους λογαριασμούς και αποτελεί ανάσα για τα νοικοκυριά».

Το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναμένεται να αποφασιστεί σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σ’ αυτήν θα καθοριστεί πότε θα κατατεθεί στα ταμεία της ΔΕΗ το πλεόνασμα των 200 εκατ. ευρώ στο Ειδικό Τέλος Μεταφοράς Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), που περιλαμβάνεται στα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης και, όπως έχει πει ο Κωστής Χατζηδάκης, θα διατεθεί για να καλύψει μέρος από τις αυξήσεις.

Ο υπουργός βρίσκεται ήδη στην Αίγυπτο για να πάρει μέρος στο νεοσύστατο φόρουμ για το φυσικό αέριο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, EastMed Gas Forum.

Η ΔΕΗ αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε ένα ιδιότυπο debate ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό και τον τομεάρχη Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησαν σε διαφορετικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ θα ακολουθήσει το μοντέλο του ΑΔΜΗΕ, θυμίζοντας ότι είχε υλοποιηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελευταία περίπτωση, όμως, ο στρατηγικός επενδυτής έχει το 24% και η σημερινή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει νέα ιδιωτικοποίηση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «λογιστικές και όχι πραγματικές» τις ζημιές των 900 εκατ. ευρώ που αναγράφονται στα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018, εξηγώντας ότι από αυτά τα 245 εκατ. αφορούν την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων, άλλα 165 εκατ. πρόβλεψη εθελούσιας συνταξιοδότησης, ενώ 109 εκατ. διεκδικήσεις τόκων και δικαστικές εκκρεμότητες. Θύμισε μάλιστα ότι αντίστοιχες ζημιές στην επιχείρηση υπήρχαν το 2008 και το 2013.

Πηγή:epirus-tv-news.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα