Εντός του Οκτωβρίου και περί τα μέσα αυτού, θα επανεκκινήσει η “κινητικότητα” στο Δημόσιο, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr.
Τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από φορείς του στενού και ευρύτερου Δημοσίου και θα εξεταστούν προς τελική έγκριση, από την αρμόδια Επιτροπή, που θα συνεδριάσει την προαναφερόμενη χρονική περίοδο, αριθμούνται στα 8.005 – θέσεις, που θα αποτελέσουν “ταβάνι” της διαδικασίας.

Από τις 8.005 αυτές θέσεις – αιτήματα, 7.351 αφορούν σε...

μετατάξεις και οι λοιπές 654 σε αποσπάσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr στον “κύκλο” αυτόν της κινητικότητας - τελευταίος για το 2019 - μεγάλη συμμετοχή έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και των δύο Βαθμών, με τα αιτήματα Δήμων, Περιφερειών, αλλά και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να φτάνουν περίπου και στο μισό των αιτημάτων – θέσεων.

Φυσικά, στη διαδικασία συμμετέχουν Υπουργεία, φορείς αυτών, Ανεξάρτητες Αρχές, με αντιπροσωπευτικότερη την ΑΑΔΕ.

Τέλος, η διαδικασία της “κινητικότητας” περιλαμβάνει όλες τις εκπαιδευτικές κατηγορίες εργαζομένων του Δημοσίου.

Στα άξια αναφοράς και στα πλαίσια του ίδιου πάντα αποκλειστικού ρεπορτάζ ότι, ο επόμενος “κύκλος” κινητικότητας, που θα εκκινήσει το 2020, θα συνδέεται με τον 4ετη προγραμματισμό προλήψεων στο Δημόσιο, που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.
epoli.gr

Πηγή:epirus-tv-news.gr