Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Τέλη Κυκλοφορίας: Πώς Μπορείτε Να Τα Εξοφλήσετε Σε Δόσεις

Έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 θα πρέπει να οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2020 προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Ωστόσο, επισημαίνεται πως όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέσουν το ποσό εφάπαξ για τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την παραπάνω ημερομηνία τότε μπορούν να αναβάλουν την καταβολή του ποσού ή να το πληρώσουν σε δόσεις.


Μεταξύ άλλων οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Α.Τα πρόστιμα

-Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους ειδάλλως η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.


ADVERTISING

-Έτσι, καταβάλλεται το ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ, το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο και 0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.


Β.Οι εναλλακτικές λύσεις


1. Η κατάθεση πινακίδων
Να κατατεθούν οι πινακίδες στην Δ.Ο.Υ για να τεθεί το όχημα σε ακινησία και στη συνέχεια να περιμένει ο ιδιοκτήτης του οχήματος την ενεργοποίηση του μέτρου των «τελών κυκλοφορίας με τον μήνα».

2. Σε δόσεις

Να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας.

Όσοι χρησιμοποιούν έχουν στην κατοχή τους ακόμη πιστωτικές κάρτες με διαθέσιμο όριο μπορούν να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας τους και να το αποπληρώσουν σε πολλές άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Άλλωστε η ημερομηνία εκπνοής εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας είναι η 31η Δεκεμβρίου για όλους, δηλαδή είτε τα εξοφλήσουν online, είτε μέσω κάρτας, είτε μέσω γκισέ των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ αλλά στα γκισέ των τραπεζών υπάρχει επιπλέον χρέωση 2 ευρώ.
enikonomia.gr

Πηγή:epirus-tv-news.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα