Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Φεστιβάλ Κεράσοβο 2019 29 Ιουλίου-9 Αυγούστου 2019

Από την Ήπειρο ως τα Βαλκάνια και την
Κάτω Ιταλία, με μουσική και χορό!
Παράδοση και νέα δημιουργία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το φετινό Φεστιβάλ Κεράσοβο 2019, που γίνεται και φέτος στο...

χωριό Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας. Για έκτη συνεχή χρονιά, το όμορφο χωριό στα 1000 μέτρα υψόμετρο πλημμυρίζει από μουσικές και χορευτικές παραδόσεις της Ηπείρου, των Βαλκανίων αλλά και της Κάτω Ιταλίας, με δασκάλους και μαθητές που έρχονται για τα μουσικά και χορευτικά σεμινάρια από όλη την Ευρώπη. Βασικός καλλιτεχνικός άξονας του Φεστιβάλ φέτος είναι η νέα δημιουργία και η έμπνευση του σήμερα με βάση την παράδοση.

Φέτος θα φιλοξενηθούν στο χωριό σεμινάρια σύγχρονου χορού (από τους Ταξιάρχη Βασιλάκο και Αθηνά Κυρούση-Salvucci), πολυφωνικού τραγουδιού της Ελλάδας και των Βαλκανίων (από την Ξανθούλα Ντακοβάνου), Βαλκανικής Ορχήστρας (από την Ουρανία Λαμπροπούλου), παραδοσιακών ελληνικών κρουστών (από τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο) αλλά και ιταλικών παραδοσιακών κρουστών (από τον Gianfranco Narracci), ενώ πλούσιες θα είναι και οι μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου, στις 19.00 θα γίνει δρώμενο σύγχρονου χορού στην πλατεία του χωριού, όπου θα συμμετέχουν οι μαθητές κι οι δάσκαλοι του σεμιναρίου σύγχονου χορού. Θέμα του δρώμενου η αλληλεπίδραση του σύγχρονου χορού με την ηπειρώτικη παράδοση.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου και ώρα 21.00, στο σχολείο του χωριού θα γίνει συναυλία με μουσικές της Κάτω Ιταλίας από το μουσικό σχήμα ΤARANTESYS. Ψυχή του σχήματος ο ιταλός Gianfranco Narracci, στην κιθάρα, το τραγούδι και το ταμπορέλλο, τον οποίο θα πλαισιώσουν η ελληνοιταλικής καταγωγής Αθηνά Κυρούση-Salvucci (τραγούδι, χορός) κι ο Ταξιάρχης Βασιλάκος (ακκορντεόν).

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 21.00 θα παρουσιαστεί στο σχολείο του χωριού ο δίσκος 'Η Κυρά κι Βάρκα' της κερασοβίτισσας Ξανθούλας Ντακοβάνου, η οποία τραγουδάει τα τραγούδια της, εμπνευσμένα από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου, της Κρήτης, της Θράκης αλλά και άλλων μουσικών παραδόσεων της Ανατολής. Ερμηνεύει στο σαντούρι η εκπληκτική Ουρανία Λαμπροπούλου, αφιχθείσα από το Παρίσι, όπου και έχει εκδοθεί ο δίσκος με εξαιρετικές κριτικές από το γαλλικό τύπο.
Στα κρουστά ο Αλέξανδρος Ριζόπουλος.

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 21.00, οι εξαιρετικοί κερασοβίτες μουσικοί Περικλής Βραχνός (βιολί) και Βαγγέλης Βραχνός (τρομπέτα, κοντραμπάσσο), πλαισιωμένοι από τον ηπειρώτη συνθέτη κι ερμηνευτή Αλέξανδρο Ριζόπουλο (κρουστά, φωνή) παρουσιάζουν προσωπικές τους συνθέσεις τροπικής μουσικής με επιρροές από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Στο Kerasovo Project.

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλια των μαθητών των σεμιναρίων και των δασκάλων τους, όπου θα παρουσιαστεί η δουλειά όλων των μουσικών σεμιναρίων. Η συναυλία θα γίνει στις 21.00 στην πλατεία του χωριού. Φωνές, κρουστά, σαντούρια, βιολιά, ακκορντεόν αλλά και άρπα στο πρόγραμμα!

Πηγή:epirus-tv-news.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα