Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Προβολή Του Νομού Ιωαννίνων Στην ..Ιαπωνία Από Την Ένωση Ξενοδόχων

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ..
Την προβολή της περιοχής στο Ιαπωνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Chikyu-No-Arukikata (Παγκόσμιος Οδηγός Ταξιδιωτών) εξασφάλισε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων μέσω του έργου THEMA που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος “INTERREG IPA II CBC Greece-Albania 2014-2020”.
Η συντάκτης του περιοδικού Mayumi Ishii μαζί με τη την ελληνικής καταγωγής φωτογράφο Ανδρονίκη Χριστοδούλου έμειναν για ένα δεκαήμερο στην περιοχή μας και περιηγήθηκαν στην πόλη, σε χωριά καθώς και στο Οικοπάρκο Βίκου - Αώου. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ντόπιους τεχνίτες και να φωτογραφίσουν τη δουλειά τους, να θαυμάσουν το ορεινό ηπειρωτικό φυσικό περιβάλλον, να δοκιμάσουν την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής, να μιλήσουν με τους κατοίκους των χωριών για τις τοπικές παραδόσεις και να νιώσουν την ηπειρωτική φιλοξενία.
Στην ιστοσελίδα του περιοδικού οι δύο επισκέπτριες παρουσιάζουν σήμερα το πρώτο μέρος της δεκαήμερης εμπειρίας διαμονής και περιηγήσεών τους στην περιοχή μας. Το αφιέρωμα μπορείτε να δείτε εδώ: shorturl.at/jox16 ενώ το link του αφιερώματος βρίσκεται και στη σελίδα του έργου στο Facebook https://www.facebook.com/THEMAinterreg/ 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων κος Σπύρος Σουρέλης δήλωσε:
«Κατά την περίοδο που όλες οι προσπάθειες του ελληνικού τουρισμού εστιάζονται στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού στην χώρα μας από χώρες με χαμηλά επίπεδα Covid-19, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, ως υπόδειγμα διαχείρισης της κρίσης, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρει τις τουριστικές ροές προς την περιοχή μας. Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν αποδειχθεί αυτή η προσφορά, δείχνει ότι δεν περιμένουμε μόνο από το κράτος να μας βοηθήσει, αμέτοχοι στην συνολική προσπάθεια. Και μάλιστα θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη ομάδας αμερικανών δημοσιογράφων, μόλις επιτραπούν οι αεροπορικές μεταφορές σε κατοίκους των ΗΠΑ.
Οι κυρίες Ishii και Χριστοδούλου φιλοξενήθηκαν στην περιοχή μας το δεκαήμερο 4 με 13 Μαρτίου και επισκέφθηκαν την πόλη των Ιωαννίνων καθώς και περιοχές και χωριά σε όλο το Νομό. Έμειναν σε αστικά και ορεινά καταλύματα και φωτογράφισαν κτηνοτρόφους, συλλέκτες βοτάνων, παραγωγούς τυριών, τεχνίτες στα εργαστήριά τους και τα υπέροχα τοπία μας. Το ρεπορτάζ επρόκειτο να δημοσιευθεί στον Ιαπωνικό τύπο τον Απρίλιο αλλά τα μέτρα που ελήφθησαν παγκόσμια λόγω του κορωνοϊού και η παύση των τουριστικών ταξιδιών οδήγησαν στην απόφαση να δημοσιευθεί το ρεπορτάζ στα μέσα Ιουλίου ώστε να βοηθήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Σημαντικό δε σημείο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι, χάρις στην ηλεκτρονική δημοσίευσή του, το ρεπορτάζ αυτό θα παραμείνει στο διαδίκτυο, ώστε όποιος θέλει, θα μπορεί είτε να το αναδημοσιεύει είτε να ανατρέχει σε αυτό οποτεδήποτε. 
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι το Ιαπωνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Chikyu-No-Arukikata είναι ένα από τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά τουριστικά  περιοδικά της Ιαπωνίας και καθοδηγεί εκατομμύρια Ιάπωνες κάθε χρόνο στις διακοπές τους.
Και οι δύο φιλοξενούμενες δήλωσαν ότι τα ηπειρωτικά τοπία καθώς και η παραδοσιακή κουζίνα ταιριάζει πολύ στις αυθεντικές, πρωτότυπες γι’ αυτούς, εμπειρίες που ψάχνουν οι Ιάπωνες τουρίστες, ενώ εξήραν και την αγάπη των κατοίκων για τα οικόσιτα ζώα, κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα στην Ιαπωνία. Μάλιστα, όπως είπα και πριν, η κα Ishii παρουσίασε πολλές από τις φωτογραφίες της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instragramm με πολύ θετικά σχόλια.
Η επόμενη ομάδα δημοσιογράφων θα έρθει από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Η ελπίδα μας είναι να εμπνεύσουμε το ίδιο επιτυχημένα κι αυτούς ώστε να έχουμε μία πολύ καλή παρουσίαση και από την δυτική πλευρά του χάρτη!
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, παραμένει πάντα ενεργή δρώντας υπέρ της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης και βοηθώντας στην ευρύτερη προσπάθεια για την επαναφορά των τουριστικών εισροών στη χώρα μας.
Στο site του έργου THEMA (thema.eu.com) καθώς και στην σελίδα του στο Facebook μπορείτε να έχετε συνεχή πληροφόρηση για τις δραστηριότητες της Ένωσής μας.».
Πηγή: epirus-tv-news.gr
 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα