Μικρή παράταση για ορισμένες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων δίνει το Κτηματολόγιο, την ώρα που πολίτες αλλά και φορείς βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα. Παράταση τουλάχιστον έξι μηνών έχει ζητήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Δωδώνης αλλά και άλλοι Δήμοι από την Ήπειρο, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα προβλήματα των κατοίκων τους. Επίσημα λοιπόν...

με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στους Δήμους το Κτηματολόγιο ανακοίνωσε παράταση μέχρι τις 24 Απριλίου και μόνο για τους κατοίκους εσωτερικού. Η παράταση δεν αφορά το σύνολο των περιοχών όπου η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο χρόνος αυτός δεν επαρκεί και απαιτείται τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με την απόφαση του κοινοποίησε το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» η παράταση μέχρι τις 24 Απριλίου αφορά στο σύνολο των ακινήτων που ανήκουν στους Καλλικρατικούς Δήμους Βορείων Τζουμέρκων και Δωδώνης.

Για τον Δήμο Ζαγορίου αφορά στις τοπικές κοινότητες: Αγίου Μηνά, Ανθρακίτη, Άνω Πεδιών, Αρίστης, Ασπραγγέλων, Βίτσας, Βοβούσας, Βραδέτου, Βρυσοχωρίου, Γρεβενιτίου, Δεματίου, Δικόρυφου, Διλόφου, Διπόταμου, Δόλιανης, Ελάτης, Ελατοχωρίου, Ελαφοτόπου, Ηλιοχωρίου, Ιτέας, Καβαλλαρίου, Καλουτά, Καπεσόβου, Καστανώνα, Κάτω Πεδινών, Κήπων, Κουκουλίου, Λάιστας, Λεπτοκαυράς, Μακρίνου, Μανασσή, Μεσοβουνίου, Μονοδεντρίου, Νεγάδων, Παπίγκου, Πέτρας, Σκαμνελίου, Τρίστενου, Τσεπελόβου, Φλαμπουραρίου και Φραγκάδων.

Στον Δήμο Ζίτσας η παράταση αφορά στις τοπικές κοινότητες: Αετόπετρας, Αναργύρων, Βαγενιτίου, Βασιλόπουλου, Βατατάδων, Βερενίκης, Βλαχάτανου, Βουτσαρά, Βρυσούλας, Γαβρισιών, Γιουργάνιστας, Γριμπόβου, Γραμμένου, Γρανίτσηας, Γρανιτσοπούλας, Δαφνόφυτου, Δεσποτικού, Εκκλησοχωρίου, Ζίτσας, Καλοχωρίου, Καρίτσας, Κουρέντων, Λύγγου, Λιγοψάς, Λίθινου, Λοφίσκου, Νεοχωρίου, Περάτης, Πετραλώνων, Πολύδωρου, Πολύλοφου, Πρωτόπαππα, Ραδοβιζίου, Ράικου, Ριζού, Φωτεινού και Χίνκας.

Στο Δήμο Ιωαννιτών η παράταση αφορά στις κοινότητες: Ανατολής, Ασβεστοχωρίου, Δαφνούλας, Δροσοχωρίου, Εξοχής, Ηλιόκαλης, Κόντσικας, Κοσμηράς, Κράψης, Κρυόβρυσης, Λιγκιάδων Μάζιας, Μανολιάσας, Μουζακαίων και Πλατανιάς.

Παράταση επίσης δίνεται για το σύνολο των Δήμων Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου.

Πηγή:epiruspost.gr