Το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά ανηφορίζει στα Τζουμέρκα. Το Σάββατο 3 Αυγούστου, λίγο μετά τις 21:00, η παραδοσιακή πλατεία των Καλαρρυτών θα μετατραπεί σε υπαίθριο σινεμά. Σε ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Ηπείρου, ντόπιοι και επισκέπτες θα απολαύσουν την βραβευμένη ταινία σε σκηνοθεσία του Κλίντ Ίσγουντ «Letters from Iwo Jima” (Γράμματα από το Ίβο Τζίμα), με δωρεάν, όπως πάντα, είσοδο.
Αμερικανο-γιαπωνέζικη ταινία, Παραγωγής του 2006 με τους: Κεν Γουατανάμπε, Καζουνάρι Νινομίγια, Τσουγιόσι Ιχάρα
Το 1945 Ιάπωνες στρατιώτες κρατούν το νησί Ίβο Τζίμα όταν χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποιούν απόβαση. Η δύναμη αντίστασής τους φθίνει, εν τούτοις είναι πρόθυμοι, προκειμένου να παραδοθούν...

στον εχθρό, να θυσιαστούν δίνοντας έναν ηρωικό αγώνα με την καθοδήγηση του στρατηγού Κουριμπαγιάσι.
Την βραδιά της απονομής των Βραβείων Όσκαρ του 2007, το «Letters from Iwo Jima» βρέθηκε με 4 υποψηφιότητες στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Ήχου. Τελικά τιμήθηκε μόνο με το Βραβείο Ήχου. Αντίθετα, διέπρεψε στον Διαγωνισμό Χρυσής Σφαίρας όπου τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Τιμήθηκε επίσης από την Ιαπωνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με το Βραβείο Καλύτερης Ξένης Ταινίας.
Λεπτομέρειες και στο www.prosilio.org/nea/item/117

Πηγή:epirus-tv-news.gr