Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

ChiaraGuidi, Η γη των γεωσκωλήκων :Μια τραγωδία για παιδιά στην Αρχαία Δωδώνη

ChiaraGuidi, Η γη των γεωσκωλήκων

Μια τραγωδία για παιδιά βασισμένη στο έργο «Άλκηστις» του Ευριπίδη.
Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά από 7 χρονών, που ανεβαίνει στις 9 και 10 Ιουλίου 2019, στην Αρχαία Δωδώνη.

Παραστάσεις:


9 Ιουλίου από 20.00 έως 21.00.
10 Ιουλίου από 10.00 έως 11.00, 18.00 έως 19.00, 20.00 έως 21.00.

Συντελεστές:
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: ChiaraGuidi
Βοηθός Σκηνοθέτη: VitoMatera
Συμμετέχουν τα μέλη του Εργαστηρίου «Il Metodoerrante».
Τεχνικοί: Carmen Castellucci, Francesca Di Serio, Eugenio Resta, CaterinaSoranzo.
Επιμέλεια: Elena de Pascale
Παραγωγή: Societas
Σεσυνεργασίαμε: TeatroBonci di Cesena / Emila Romagna TeatroFondazione.
Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του 2ου Θερινού Μαντείου, το Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Έρευνας για το Αρχαίο Δράμα (Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος), που εντάσσεται στο 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το οποίο διοργανώνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών.
Με την υποστήριξη του MIBAC – Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού, Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Λίγα λόγια για το έργο: «Οι γεωσκώληκες, τυφλοί και κωφοί, μέρα με τη μέρα οργώνουν και κοσκινίζουν τη γη. Από τουπέδαφος μεταφέρουν στην επιφάνεια μικρούς λοφίσκους από χώμα, ανασηκώνουν το έδαφος, αλλάζουν το τοπίο και ενταφιάζουν, δίνοντάς τους προστασία, πολλά αρχαία αντικείμενα. Τα σκεπάζουν και τα προστατεύουν, επιτρέποντας σε αυτά που είναι θαμμένα να επιστρέψουν. Για να συναντήσει κανείς τους γεωσκώληκεςπρέπει να σκάψει και να χωθεί βαθιά μέσα στη γη γιατί μόνο αν μείνει  λίγο καιρό μαζί τους θα μπορέσει να κατανοήσει καλά το μυστικό τους. Ωχ! Πρόκειται για ανέφικτο εγχείρημα επειδή κανείς δεν μπορεί να πάει κάτω από τη γη, να μείνει με τους γεωσκώληκες και να επιβιώσει! Χρειάζεται τότε να κάνει ότι και η Άλκηστις, να γίνει όπως και εκείνη, ακολουθώντας την ιστορία της, έτσι όπως μας την εξιστορεί ο Ευριπίδης. Η Άλκηστις δέχεται να πεθάνει στη θέση του συζύγου Άδμητου, κατεβαίνει στα σπλάχνα της γης και στη συνέχεια επιστρέφει στην επιφάνεια, χάρις στην βοήθεια του Ηρακλή, αφήνοντας τους γεωσκώληκες στην ακούραστη δράση τους: να  πηγαίνουν κάτω και να ανεβαίνουν πάνω... πάνω ...κάτω...πάνω... άνω κάτω... μια ατέρμονη κίνηση που γεμίζει με ελπίδα και την τραγωδία».
Το θέαμα, που γεννήθηκε μέσα από ένα εργαστήριο της ChiaraGuidi με την μέθοδο Metodoerrante, αποτελεί ένα είδος ανοιχτού διαδραστικούθεάτρου, χρειάζεται δηλαδή τη συμμετοχή των παιδιών για να στηθεί και να ολοκληρωθεί. Τα παιδιά με οδηγό την αφήγηση, τις μορφές της εξιστόρησης, εισέρχονται κυριολεκτικά στο χώρο της δράσης και καθορίζουν την πορεία της υπόθεσης με τις αποφάσεις και τις παρεμβάσεις τους.
Η παράσταση, που έχει φιλοξενηθεί σε διεθνή φεστιβάλ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για πρώτη φορά παγκοσμίως σε ανοιχτό χώρο.

Ελεύθερη είσοδος (κατόπιν κράτησης θέσης 2651025670 και 6948202250).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/533167460553075/

Πηγή:epirus-tv-news.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα