Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

karetsoufb

ΚΑΡΕΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 

Μιχαήλ Αγγέλου 18, 1ος Όροφος,Ιωάννινα
Περιγραφή

Η Φιλοσοφία του γραφείου εστιάζει στη διατροφή αλλά και στον τρόπο ζωής (lifestyle) αφού και τα δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Οι κατάλληλες επιλογές τροφίμων καθώς και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους αποτελούν «ασπίδα» ενάντια στα χρόνια νοσήματα προσφέροντας ταυτόχρονα ευεξία.

Ένα πρόγραμμα διατροφής πρέπει να προσαρμόζεται στις συνήθειες του διαιτώμενου και να μη  συμβαίνει το αντίθετο. Μόνο έτσι μπορεί να τηρηθεί ένα διαιτολόγιο ή ένα πρόγραμμα διατροφής μακροπρόθεσμα. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και γι’ αυτό γίνεται κατάρτιση εξατομικευμένου διαιτολογίου για κάθε περίπτωση κατόπιν συνεκτίμησης και άλλων τυχών παθήσεων.

Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση του ατόμου – μέσω συμβουλευτικής διατροφικής παρέμβασης – ώστε να αποκτά συνείδηση του σωστού τρόπου διατροφής και της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς. Έτσι, καθίσταται εφικτή η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος καθώς και η διατήρηση αυτού, αφού το άτομο ξέρει πώς να τρέφεται ακόμα και μετά το τέλος της δίαιτας! Αθήνα.

Υπηρεσίες : 

* Παχυσαρκία 
* Απώλεια - Αύξηση βάρους 
* Διατροφικές Διαταραχές (Ανορεξία - Βουλιμία - Αδηφαγία)
* Παθολογικές Καταστάσεις 
* Παιδική Παχυσαρκία 
* Αθλητική Διατροφή
* Εγκυμοσύνη - Θηλασμός 
* Εμμηνόπαυση 
* Σωματομετρήσεις (Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού - Ανάλυση συστήματος σώματος & υγρών) 

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ιωάννα Καρέτσου, γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1991. Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  Σητείας (ΚΡΗΤΗ), από όπου και αποφοίτησε το 2016. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα «Αποτελεσματικότητα της παρέμβασης τρόπου ζωής στην παιδική παχυσαρκία» και καταχωρήθηκε στην κεντρική βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι Σητείας. Το έτος 2015-2016 εκπόνησε την 6μηνη πρακτική της άσκηση σε διαιτολογικό γραφείο στα Ιωάννινα και ταυτόχρονα πραγματoποίησε εθελοντικά πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα παρακολουθώντας ασθενείς με παθολογικές καταστάσεις. Έχει εξειδικευθεί ως Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity υπό την αιγίδα του κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Αγγλίας.

Σεμινάρια και ημερίδες Διατροφής 

Από το 2010 που ξεκίνησε τις σπουδές της μέχρι και σήμερα παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια και ημερίδες διατροφής και ενημερώνεται συνέχεια για τα νέα δεδομένα στην επιστήμη της υγείας. Από το 2016 όπου τελείωσε τις σπουδές της, ξεκίνησε να εργάζεται στην πόλη των Ιωαννίνων σε γυμναστήρια ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και από το 2018 διατηρεί δικό της διαιτολογικό γραφείο στα Ιωάννινα, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στο πελατολόγιό της όπως:

* Διατροφική εκτίμηση μέσω διαιτολογικού και ιατρικού ιστορικού
* Σωματομετρήσεις (Ανάλυση Σύστασης σώματος – υγρών – μυικής μάζας)
* Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού RMR και υπολογισμός ημερίσιων θερμιδικών αναγκών
* Διατροφική εκπαίδευση
* Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών
* Σχεδιασμός εξατομικευμένων διαιτολογίων σε:
* Φυσιολογικές καταστάσεις
* Παθολογικές καταστάσεις
* Έγκυες – Θηλάζουσες
* Αθλητές
* Εμμηνόπαυση
* Παιδιά και Εφήβους

Εμφανίσεις
3080
Κατηγορίες
Φωτογραφίες
ioannakaretsoudiet-xwroi-grafeiou-1.jpg
ioannakaretsoudiet-xwroi-grafeiou-4.jpg
ioannakaretsoudiet-xwroi-grafeiou-8.jpg
Χάρτης