Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

silfb

ΣΙΛΦΙΟΝ RESTAURANT

Εστιατόριο Μεσογειακής Κουζίνας 

Κουντουριώτου 50,Ιωάννινα
Περιγραφή

Η σημασία πίσω από την ονομασία..

Το Σίλφιον αποτελεί ένα φυτό της αρχαιότητας από το οποίο μπορούμε να εξαντλήσουμε σημαντική έμπνευση αλλά και μαθήματα για τη σημερινή εποχή. Αναφορές του Σίλφιον εντοπίζονται ήδη από τους αρχαίους Μίνωες και Αιγύπτιους, ενώ η εξαφάνισή του, περί το 2ο π.Χ. αιώνα, γέννησε το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα και τύχη του. Επάξια έχει παρομοιαστεί ως ένα από τα χρυσά δισκοπότηρα της Αρχαιότητας με εντυπωσιακό εύρος οφελών και εφαρμογών. Γαστρονομικά, αποτελούσε άλλοτε αφροδισιακό αφέψημα και άλλοτε περιζήτητο καρύκευμα. Ακόμη και ζώα που τρεφόταν με το Σίλφιον λέγεται πως παρήγαγαν νοστιμότερο κρέας.

Σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό των Ιωαννίνων..

το 1870, στην παλιά Εβραϊκή συνοικία της πόλης άνοιξε τις πόρτες του ένα νέο εστιατόριο ονόματι Σίλφιον. Στο εστιατόριο ο πελάτης θα έχει την δυνατότητα να απολαμβάνει μια εμπειρία όπου χώρος και πρώτη ύλη λειτουργούν συνεργατικά απογειώνοντάς την. Επιπλέον, σε μια εποχή βιομηχανικής τυποποίησης, το Σίλφιον, συνάπτει γόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες, προσφέροντας ατόφια την ντόπια πρώτη ύλη.

Λίγα λόγια για..

 τον Σεφ

Ο Κίμων Λίγδας δραστηριοποιείται στον επισιτιστικό κλάδο από το 2002 και ως Σεφ τα τελευταία 8 έτη. Αφετηρία της γαστρονομικής του πορείας αποτέλεσαν μεγάλες επιχειρήσεις της Αθήνας (Αίγλη Ζαππείου, Κτήμα Πεντελικών, Κτήμα Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη).

Το διάστημα 2010-2013, προχώρησε πλέον εκτός Ελλαδικού χώρου κάνοντας τα επόμενα βήματά του σε εστιατόρια των Βρυξελλών βραβευμένα από τον οδηγό Michelin, όπως τα Chalet de la Forêt, Maison de Boeuf (Όμιλος Hilton) και Rouge Tomate.

Επιστρέφοντας το 2013, επάξια με τον τίτλο του Σεφ πλέον, αναλαμβάνει, είτε ως Head Chef είτε ως Consulting Chef, εγχειρήματα σε Αθήνα, Ρόδο, Ζαγοροχώρια, Πήλιο και Ιόνια Νησιά. Τα δε εγχειρήματα, είναι σημαντικό να τονιστεί, καλύπτουν ολόκληρο το εύρος της Ελληνικής Γαστρονομίας από fine dining ή comfort a la carte εστιατόρια, consulting projects, catering και banquet. Προσωπική φιλοσοφία του Σεφ αποτελεί το «ένα μάτι στο παρελθόν, και ένα στο μέλλον». Βάσει αυτής η μαγειρική του στοχεύει στην ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας παντρέυοντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη με καινοτόμες μεθόδους μαγειρικής.

Εμφανίσεις
2801
Κατηγορίες
Φωτογραφίες
321277094_458117169806835_4824152678868220369_n.jpg
321286017_1548939768952590_8223810521380479517_n.jpg
335483923_1427572617984781_1454320909492627762_n.jpg
337131743_1649337998841482_5110733216190785855_n.jpg
SILFION-76.jpg
NR38508-scaled.jpg
Χάρτης
Ώρες Λειτουργίας
ΔευτέραΚΛΕΙΣΤΑ
ΤρίτηΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη1:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Πέμπτη1:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Παρασκευή1:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Σάββατο1:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Κυριακή1:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.