Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

nousiafblogo

ΛΟΓΟiasis - Δρ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΟΥΣΙΑ

Λογοθεραπεύτρια  - Λογοπαθολόγος 

Επίκουρη Καθηγήτρια 

Τμημα Λογοθεραπείας, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 

Εθνικής Αντιστάσεως 64, Κατσικάς,Ιωάννινα
Περιγραφή

Το κέντρο ΛΟΓΟiasis - ΔΡ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΟΥΣΙΑ βρίσκεται στον Κατσικά Ιωαννίνων και προσφέρει υπηρεσίες λογοθεραπείας σε ενήλικες και παιδιά.

Η Δρ Αναστασία Νούσια είναι Λογοθεραπεύτρια - Λογοπαθολόγος και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο (Λογοθεραπεία: Γλωσσικές Διαταραχές).

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στη Συμβουλευτική Ψυχολογία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Σχολική Ψυχολογία: Συμβουλευτική-Ψυχολογία) και οι Διδακτορικές της σπουδές στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την παρούσα περίοδο είναι και Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στον Τομέα Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Γλωσσικές Ικανότητες των παιδιών με ΔΕΠ-Υ και η σχέση τους με τις εκτελεστικές λειτουργίες». Επίσης, από το 2014 έως το 2022, ήταν βασική συνεργάτιδα του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ιωαννίνων, ενώ από το 2008 διατηρεί κέντρο Λογοθεραπείας στην περιοχή των Ιωαννίνων (ΛΟΓΟiasis).

Η πολυετής κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει παιδιατρικά περιστατικά με διαταραχές λόγου - ομιλίας - επικοινωνίας (φωνολογικές διαταραχές, διαταραχές άρθρωσης, τραυλισμό, δυσπραξία, βαρηκοϊα-κώφωση, ΔΕΠ-Υ, καθυστέρηση στην έκφραση του λόγου, διαταραχές αυτιστικού φάσματος) και περιστατικά ενηλίκων - υπερηλίκων με γλωσσικές και γνωστικές διαταραχές, έπειτα από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, άνοιες και σκλήρυνση.

Έχει πιστοποιηθεί σε εξειδικευμένες μεθοδολογίες αντιμετώπισης διαταραχών κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες και στην εφαρμογή σύγχρονων λογισμικών αξιολόγησης και παρέμβασης γνωστικών ελλειμμάτων (REHACOM, BRAIN HQ):

Διαθέτει Πιστοποίηση στη Νευρομυική Ηλεκτρική Διέγερση (NMES), σε ασθενείς με δυσφαγία - δυσλειτουργική κατάποση και πάρεση προσωπικού νεύρου, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλου είδους νευρολογική διαταραχή και βλάβη (π.χ. εγκεφαλική παράλυση, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, νευροεκφυλιστικές νόσοι, όπως είναι λόγου χάριν η αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση ή ΑLS κατά την ξενόγλωσση ορολογία, νόσος Parkinson, πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.).

Έχει επάρκεια στην χορήγηση του ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ, ένα ψυχοπαιδαγωγικό διαγνωστικό μέσο, το οποίο εντοπίζει τις δυσκολίες μάθησης των παιδιών και στη Διαγνωστική Εξέταση της Βοστώνης για την Αφασία όπου αξιολογεί τη λειτουργία της ομιλίας, της κατονομασίας και της κατανόησης που αποτελούν βασικά στοιχείο των ατόμων με εγκεφαλική δυσλειτουργία. 

Είναι Πιστοποιημένη στη χορήγηση του Πρωτοκόλλου Λογοπεδικής Αξιολόγησης Σχολικής Ηλικίας (ΠΛΑΣΗ), ενός δομημένου αξιολογητικού εργαλείου για παιδιά από 8-16 ετών, μέσω της αξιολόγησης των γλωσσικών, ακαδημαϊκών και μεταγλωσσικών ικανοτήτων.

Τέλος, από τα μέσα του 2020, αποτελεί εξωτερική, επιστημονική συνεργάτιδα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Νευροαποκατάστασης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παράλληλα, έχει πλούσιο ερευνητικό έργο, δημοσιευμένο σε έγκριτα περιοδικά, ενώ πρόσφατα αποτέλεσε συγγραφέα της πρώτης Ελληνικής Δοκιμασίας Γλωσσικών Ικανοτήτων Ενηλίκων (ΔοΓΙΕ).

Υπηρεσίες σε παιδιά (προσχολική- σχολική ηλικία), ενήλικες και ηλικιωμένους

Αναλυτικότερα:

  • Αρθρωτικές, Γλωσσικές Διαταραχές
  • Διαταραχές Κατάποσης, Σίτισης, Μάσησης
  • Εγκεφαλικά, Άνοια, Πάρκινσον
  • ΔΕΠΥ, Σύνδρομα, Τραυλισμός, Αυτισμός
Εμφανίσεις
2078
Φωτογραφίες
421070895_303923485988955_5049396449031778037_n.jpg
IMG_8843.jpg
IMG_8853.jpg
Χάρτης
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα9:00 - 21:00
Τρίτη9:00 - 21:00
Τετάρτη9:00 - 21:00
Πέμπτη9:00 - 21:00
Παρασκευή9:00 - 21:00
Σάββατο-
Κυριακή-