Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

iliotroplogo

ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ - ΒΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Πρότυπο Νηπιακό Κέντρο

Πεδινή,Ιωάννινα
Περιγραφή

Το Πρότυπο Νηπιακό Κέντρο «ηλιοτρόπιο» ιδρύθηκε το 2004 στα Ιωάννινα, με πρωταρχικό σκοπό τη συμβολή στην ομαλή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών. Σ’ ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον, λειτουργούν τμήματα Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου για παιδιά από 2 έως 6 ετών.

Με πολυετή εμπειρία και προσωπικό με άριστη επιστημονική ειδίκευση, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις σύνθετες ανάγκες των παιδιών στις τρυφερές αυτές ηλικίες. Στο «ηλιοτρόπιο» εφαρμόζουμε σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν αρτιότερη προετοιμασία των παιδιών για τη μετέπειτα σχολική τους σταδιοδρομία αλλά και τη ζωή τους γενικότερα. Σ’ ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα, τα παιδιά ενθαρρύνονται να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε, μετά την οικογένεια, την πιο ζεστή αγκαλιά και να μοιραστούμε με τα παιδιά την αγάπη μας για τη ζωή, τη δια βίου μάθηση και την προσωπική εξέλιξη.

Το σχολείο λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιουλίου, ενώ είμαστε κλειστά μόνο τις επίσημες αργίες του κράτους. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 07:00 έως τις 16:00 και τα παιδιά μεταφέρονται ιδιωτικά ή με το σχολικό λεωφορείο από και προς το σπίτι τους. ​

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται σε όλα τα εγγεγραμμένα παιδιά. Ένας καταπράσινος χώρος γεμάτος παιδικά χαμόγελα!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η μάθηση είναι ένα αγαθό που κατακτάτε βιωματικά, μέσα από τον πειραματισμό, την ανακάλυψη αλλά και την ελεύθερη δραστηριοποίηση των παιδιών. Στοχεύουμε σε δραστηριότητες , εκδηλώσεις και διδακτικές επισκέψεις που προάγουν τη γλωσσική , βουλητική συναισθηματική , κοινωνική , νοητική και γενικότερα την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υλοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Οι εκδρομές καλύπτουν διδακτικούς στόχους του θέματος που αναπτύσσεται στο Νηπιαγωγείο ή στον Παιδικό σταθμό τη συγκεκριμένη περίοδο υλοποίησης της επίσκεψης.

Το σχολείο μας εκτός  από το συστηματικό προσανατολισμό του στο γνωστικό τομέα, έχει ενεργή συμμέτοχη σε ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν θεατρικές, μουσικές, ψυχοκινητικές εκδηλώσεις αλλά και πανελλήνιες δράσεις.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται τρεις θεατρικές παραστάσεις στο Νηπιαγωγείο (Χριστούγεννα, 25η Μαρτίου, λήξη σχολικής χρονιάς) και δύο στον Παιδικό Σταθμό (Χριστούγεννα, λήξη σχολικής χρονιάς).

Το "ηλιοτρόπιο" παρέχει στους μαθητές του τις απαραίτητες στολές για την υλοποίησή τους, καθώς διαθέτει βεστιάριο

 

Εμφανίσεις
4667
Κατηγορίες
Φωτογραφίες
hliotropio.jpg
254784-100428-νηπιο5.jpg
321868-filosofia-3.jpg
Χάρτης