Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

thermoServiseSide2

THERMOSERVICE - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΣΤΑΥΡΟΣ

Συντηρητής Καυστήρων

Καποδιστρίου 53,Ιωάννινα
Περιγραφή

Κάθε φορά που πλησιάζει ο χειμώνας, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την θέρμανση με ότι αυτή συνεπάγεται. Αγορά πετρελαίου, φυσικού αερίου, συντήρηση καυστήρα, λέβητα κλπ.Και μπορεί πλέον να κάνουμε τρελή οικονομία στο πετρέλαιο, μιας και η τιμή του έχει πάει στα ύψη, ωστόσο υπάρχουν εργασίες που δεν πρέπει να αμελούμε.

Μία από αυτές είναι η συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα της εγκατάστασης μας, η οποία πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο. Καλό είναι οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού να γίνονται μετά το τέλος του χειμώνα αμέσως μετά από την βαριά χρήση όπου είναι ακόμη φρέσκα τα κατάλοιπα της καύσης.

Έτσι αποφεύγεται πιθανή εμφάνιση διάβρωσης του λέβητα η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία οπών (τρυπών). Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το φθινόπωρο για την δουλειά αυτή. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε ότι οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνονται πάντοτε από αδειούχο τεχνίτη (καυστηρατζή).
Αυτός είναι και ο μόνος που μπορεί να εκδώσει επίσημο φύλλο συντήρησης - ελέγχου στο οποίο θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός αδείας του.

Ποιες είναι λοιπόν οι κυριότερες εργασίες συντήρησης:

• Καθαρισμός και συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα |
• Κατάλληλη ρύθμιση του καυστήρα για οικονομία καυσίμου και ελαχιστοποίηση των εκπομπών
• Έλεγχος καυσαερίων
• Έλεγχος και λίπανση του κυκλοφορητή
• Έλεγχος αυτοματισμών
• Έλεγχος καλής λειτουργίας

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η συντήρηση;

Γιατί πολύ απλά ένα καλοσυντηρημένο και καλορυθμισμένο σύστημα καυστήρα - λέβητα αυξάνει την συνολική θερμική απόδοση της εγκατάστασης μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 50%.
Επιπλέον, η τακτική συντήρηση του συστήματος καυστήρα - λέβητα αυξάνει τον χρόνο ζωής του και μειώνει τις πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης, σε αντίθεση με ένα σύστημα που συντηρείται ελλιπώς.
Γενικά το κόστος συντήρησης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αν και διαφέρει από πόλη σε πόλη.

Σε κάθε περίπτωση αποσβένεται από την εξοικονόμηση πετρελαίου που επιτυγχάνεται από την ομαλή λειτουργία του καυστήρα.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συντηρώντας τις εγκαταστάσεις θέρμανσης εξασφαλίζετε την ασφάλεια τόσο την δική σας, όσο και των παιδιών σας.

Εμφανίσεις
5344
Φωτογραφίες
stavropoulos2 (2).jpg
stavropoulos1.jpg
B1FU.jpg
77d653db139ca7558e5278256a64d9c3.jpg
Χάρτης