Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον Κ.Ο.Κ.!

Γράφει ο Γιώργος Μούζος

Η χρήση κινητού τηλεφώνου, η υπερβολική ταχύτητα και σαφώς η κόπωση αποτελούν τις συχνότερες αιτίες ατυχημάτων. Πλέον ο νέος νόμος που θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου, θα τιμωρεί ακόμα κι όσους οδηγούν ενώ είναι σωματικά και ψυχικά κουρασμένοι, ή αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το αυτοκίνητό τους.

Φιλοδοξία του νομοθέτη είναι να...

δημιουργήσει μια νέα οδηγική συμπεριφορά, η οποία βοηθήσει στο να μειωθεί ο φόρος αίματος στην άσφαλτο. Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο νόμο όποιος οδηγεί με μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του ή έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή είναι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος, ή οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης, οδηγεί σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες ή αν οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές ή με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο τιμωρείται -αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις- με φυλάκιση έως τρία έτη ή με χρηματική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, με κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη του είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ανθρώπου. Αν προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.


Τέλος, όποιος οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

Πώς θα αξιολογείται η σωματική ή ψυχική κούραση όμως;
Κατά βάση, το να οδηγεί κανείς ενώ είναι σωματικά εξαντλημένος, ή δεν είναι καλά ψυχολογικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Συμφωνούμε σε αυτό, αλλά είναι και το μελανό σημείο του άρθρου 290Α. Γιατί το όργανο της τάξης, πέρα από τα αντικειμενικά ανιχνεύσιμα ενδεχόμενα της κατανάλωσης αλκοόλ ή ναρκωτικών, με ηλεκτρονικά μέσα, πως θα αξιολογεί αντικειμενικά αν κάποιος που βρίσκεται στο τιμόνι είναι ή όχι σε θέση να οδηγήσει με ασφάλεια.

Δηλαδή κάποιος που μπορεί να γυρίζει ανανεωμένος από το γυμναστήριο ο αστυνομικός θα τον κρίνει σαν κουρασμένο και θα τον τιμωρεί, ενώ το στέλεχος μιας εταιρείας που έχει δουλέψει 12ωρο μπροστά από μια οθόνη, έχει θολώσει η ματιά του, αλλά είναι με το κουστούμι του θα είναι οκ για να συνεχίσει να οδηγεί;
 nextdeal.gr

Πηγή:epirus-tv-news.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα